About Us

Wat kost rijbewijs halen?

Het behalen van een auto rijbewijs is een aanzienlijk en dure investeren voor je toekomst. Hoeveel kost het halen van je rijbewijs? De kosten varieert per soort kandidaten. Iedere rijschool hanteert zijn eigen prijzen, wat voor soort je kandidaat bent en waar je woont. Wat ook belangrijk is de wachttijd naar je praktijkexamen. Een gemiddelde totale prijs ligt rond de 3500,-euro. De gemiddelde rijlessen van 50 uur. Let op: dit is gebaseerd op gemiddelde uren.  Het is belangrijk dat je beter vanuit gaan dat je meer uren nodig hebt, dan weinig. Mocht je een goede doener ben, dan zal je waarschijnlijk weinig uren nodig hebben en ben je goedkoper uit met het behalen van je rijbewijs. Wat kost het rijbewijs halen? Dat is afhankelijk, hoe snel jij op pakt. Hoe sneller, hoe goedkoper.

 

 

Hoe lang duurt de rijlessen?

Bij rijschool Vlam duurt de rijlessen 1,5 uur. De lessen van 1,5 uur en 2 keer in de week zijn veel efficiënter dan de lessen van 1uur en of 1 keer in de week. Het is net weinig.  Concentratie goed te houden en niet oververmoeid te raken, Zijn de lessen van 1,5 uur uitstekend voor je.

Voor spoedopleidingen rijden we wel in overleg les blokken van 2uur en vaker in de week gereden.

Wat is de slagingspercentage van rijschool Vlam?

Rijschool Utrecht Vlam heeft altijd hoge slagingspercentage dan gemiddeld van Utrecht en zijn kandidaten slagen vaak in één keer voor hun rijbewijs. Op dit moment zitten we op gemiddelde slagingspercentage van 84%. Het eerste examens slagen met 88%.

Wie is verantwoordelijk tijdens rijles?

Wie is verantwoordelijk tijdens rijles met een ongeval?

Met artikel 1 van het RVV 1990 staat dat in het geval van een lesauto de rijinstructeur als juridische bestuurder gezien moet worden. De kandidaat die les volgt, is de feitelijk bestuurder, maar wordt verzekeringstechnisch als inzittende gezien. De instructeur is bij een ongeluk of schade tijdens de rijlessen aansprakelijk voor alle schade. Onze rijschool Vlam is verzekerd voor alle ongevallen samen met inzittenden (Kandidaten ook).

Waar kan ik kijken of rijschool berouwbaar is?

Een betrouwbare rijschool vinden kan niet altijdt makkelijk zijn. Je kan alle eerst nagaan of de rijschool bij een van de brancheorganisaties is aangesloten, zoals BOVAG, zo weet je zeker dat je een goede rijschool kiest.

Via de site van CBR  kan je alle tips gebruiken om een goede en betrouwbare rijschool in Utrecht te vinden. Een goede rijschool is niet altijdt de goedkoopste rijschool. Een rijschool die hoge slagingspercentage heeft. Vraag aan de rijschool hoeveel uren ongeveer je nodig zou hebben. Een tussentijdse toets vergroot de kans met 15% meer om te slagen. Of de rijschool op tijd is bij rijlessen. Probeer strak twee keer in de week te lessen tot je examen.

Welke leeftijd mag je auto rijden?

Je mag vanaf 16,5 jaar autorijles nemen voor je auto rijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen.

Onder Begeleiding rijden vanaf 17 jaar tot 18 jaar

Met 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen. Tot hun 18e jaar mogen zij met een begeleider van een ervaren bestuurder autorijden.

Je kan vanaf je 16e theorie-examen doen. Ben je 16,5 jaar? Dan mag je praktijklessen volgen en ook tussentijdse toets afleggen. De begeleiderspas voor de begeleider voor 2toDrive kun je maximaal 5 personen opgeven.

Kies hier de juiste WA verzekering

WA verzekering

Hoe gaat het praktijkexamen auto?

In onderstaande filmpjes zie je hoe het praktijkexamen gaat en waar je op moet letten bij het examen. Hieronder kun je alles nog eens nalezen. Onder 3. De examenrit vind je een filmpje met 7 tips van de examinator.

Het examen duurt in totaal 55 minuten. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Voor het examen

In het CBR-examencentrum maak je kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt en controleert:

 • de uitnodiging voor je examen
 • je identiteitsbewijs
 • of je bent geslaagd voor je theorie-examen
 • of je het formulier Zelfreflectie ingevuld hebt; na de examenrit bespreekt de examinator dit formulier met je

In de meeste gevallen mag je instructeur meerijden tijdens het praktijkexamen. Soms is dit niet mogelijk, omdat er een tweede medewerker van het CBR meerijdt, bijvoorbeeld een examinator in opleiding. Je instructeur is dan wel bij het begin- en eindgesprek aanwezig.

2. Op het parkeerterrein

 • Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand.
 • Als voorbereiding op de rit kan de examinator jou enkele vragen stellen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.

3. De examenrit

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen.

4. De uitslag

Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Ben je geslaagd?

Dan kun je ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Ben je gezakt?

Van de examinator hoor je waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. Op het uitslagformulier kun je dat terugzien samen met je instructeur. Begin dan zo snel mogelijk weer met lessen als voorbereiding op het herexamen. Dat verloopt hetzelfde als het eerste examen.

Alleen als je binnen 5 jaar 4 keer of vaker bent gezakt voor je rijexamen, gaat het anders. Dan krijg je elke volgende keer een speciaal examen BNO examen.

Langer wachten na afgebroken examen

Als de examinator je rijexamen afbreekt vanwege verkeersgevaarlijk gedrag, krijg je te maken met een langere wachttijd. Dan kun je pas na 6 weken herexamen doen bij het CBR, om je rijvaardigheid op peil te brengen. Normaal is de verplichte wachttijd 2 weken als je bent gezakt.

Tussentijdse toets?

Wat is een tussentijdse toets?
Een toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

Iets voor jou?
Wil je alvast wennen aan de examensituatie? Tips van een CBR-examinator krijgen? Of wil je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens je rijexamen? Dan is een toets echt iets voor jou.

Hoe vraag ik een tussentijdse toets aan bij het CBR?
Een toets vraag je aan via je je rijschool. Die reserveert de toets voor jou bij het CBR. Voor een toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn én geslaagd zijn voor je theorie-examen.

Wat neem je mee naar de tussentijdse toets?
De officiële uitnodiging voor je toets
Je geldige identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen toets doen
Het formulier ‘Zelfreflectie’. Vul het van tevoren in. Na de toetsrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met je examinator

 

Wat is een Eigen Verklaring (EV)?

Iedereen die examen doet bij het CBR moet een verklaring van geschiktheid hebben. Dat is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Indien je een of meer vragen op de eigen verklaring met ja beantwoordt, moet een arts er een aantekening op zetten. Bij bepaalde medische aandoeningen kan het CBR naast de aantekening van een arts ook vragen om een onderzoek door een medisch specialist, zoals een oogarts of neuroloog. Indien je alle vragen met nee kunt beantwoorden behoef je geen extra keuring als hierboven omschreven te onder gaan


-->

Bel mij terug

  Uw naam:

  Uw email:

  Telefoonnummer:


  Volg ons op FACEBOOK

  Rijschool Vlam met Facebook Pagina

  Neem contact met ons

      Rijschool Vlam

  • Willem van Noortstraat 46
  • 3514GG Utrecht
  • +31 6 13568060

  Plaats van rijschool Vlam in Utrecht  error: Content is protected !!
  Direct Contact