About Us

Wat zijn de voordelen van een tussentijdse toets tijdens je rijopleiding

Rijschool in Utrecht

Een tussentijdse toets (TTT) tijdens je rijopleiding kan veel voordelen bieden. Hier zijn de belangrijkste voordelen:

1. Wegnemen van Examenstress

 • Verminderen van Examenvrees: De TTT simuleert het echte rijexamen, waardoor je gewend raakt aan de examensituatie. Dit kan de spanning en zenuwen tijdens het echte examen verminderen.

2. Feedback en Verbeterpunten

 • Gerichte Feedback: Na de TTT krijg je uitgebreide feedback van de examinator over je rijvaardigheden. Dit helpt je om te weten welke punten nog verbeterd moeten worden voordat je het echte examen aflegt.
 • Verbetering van Zwakke Punten: De feedback stelt je in staat om gericht te werken aan je zwakke punten, waardoor je beter voorbereid bent voor het echte examen.

3. Vrijstelling voor Deel van het Examen

 • Vrijstelling voor Bijzondere Verrichtingen: Als je de bijzondere verrichtingen (zoals keren, parkeren, en de stopopdracht) tijdens de TTT goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het praktijkexamen. Dit betekent dat je je tijdens het echte examen meer kunt concentreren op de overige rijvaardigheden.

4. Ervaringsopbouw

 • Opdoen van Ervaring: De TTT geeft je de kans om extra ervaring op te doen in een examenomgeving. Dit kan je zelfvertrouwen vergroten en je rijvaardigheden verder ontwikkelen.

5. Inzicht in Exameneisen

 • Beter Begrip van Exameneisen: Tijdens de TTT leer je de specifieke eisen en criteria kennen waaraan je moet voldoen tijdens het rijexamen. Dit helpt je om je rijstijl en rijgedrag beter af te stemmen op wat de examinator verwacht.

6. Tijdige Bijsturing

 • Voorkomen van Onnodige Herexamens: Door de feedback van de TTT kun je tijdig bijsturen en werken aan verbeterpunten, waardoor je de kans vergroot om in één keer te slagen voor het praktijkexamen. Dit bespaart je tijd en kosten van herexamens.

7. Realistische Oefenomgeving

 • Realistische Examencondities: De TTT wordt afgenomen door een CBR-examinator en vindt plaats onder vergelijkbare omstandigheden als het echte examen. Dit helpt je om te wennen aan de rijexamenroutes en de manier van beoordelen door het CBR.

Conclusie

De tussentijdse toets biedt veel voordelen die je kans op slagen voor het praktijkexamen aanzienlijk kunnen vergroten. Door de TTT kun je wennen aan de examensituatie, gerichte feedback ontvangen, en specifieke onderdelen van het examen al afleggen, waardoor je met meer zelfvertrouwen en betere voorbereiding naar het echte rijexamen gaat. Het is een waardevol hulpmiddel om je rijopleiding zo efficiënt en effectief mogelijk te maken.


-->

Bel mij terug

  Uw naam:

  Uw email:

  Telefoonnummer:


  Volg ons op FACEBOOK

  Rijschool Vlam met Facebook Pagina

  Neem contact met ons

      Rijschool Vlam

  • Willem van Noortstraat 46
  • 3514GG Utrecht
  • +31 6 13568060

  Plaats van rijschool Vlam in Utrecht  error: Content is protected !!
  Direct Contact